MENIU

Alertă de urși în județul Harghita! 3 mesaje RO-Alert, transmise într-o oră și jumătate

Alertă de urși în județul Harghita! 3 mesaje RO-Alert, transmise într-o oră și jumătate/ Arhivă foto

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a transmis, marţi seară, în doar o oră şi jumătate, nu mai puțin de trei mesaje RO-Alert prin care anunţa prezenţa unor urşi în zone locuite din județ. 

Primul dintre cele trei mesaje RO-Alert de marţi seară a fost emis undeva în jurul orei 21:15, după ce un urs a fost văzut în localitatea Cristuru Secuiesc, relatează News.ro.

Ulterior, a fost semnalată prezenţa unui urs în municipiul Miercurea Ciuc. Apoi, un urs şi-a făcut apariţia în localitatea Dăneşti.

Persoanele aflate în cele trei localităţi au fost anunţate prin mesaje RO-Alert, fiind sfătuite să nu se apropie de animal, dacă îl zăresc.

Filmarea care a cucerit internetul. Ursul care adulmecă o floare - VIDEO

Şi luni localnicii din Harghita au primit mesaje de avertizare cu privire la apariţia urşilor în zone locuite de oameni. Mesajele de luni au fost trimise pentru locuitorii din Delniţa, unde un urs a fost observat în cursul dimineţii, în jurul orei 10, şi pentru locuitorii din Leliceni, unde un animal a fost văzut după ora 20:00. Pentru localnicii din Harghita astfel de mesaje au devenit obişnuinţă, urşii făcându-şi apariţia frecvent în localităţi.

Tânără acuzată că a fugărit cu mașina doi urși pe o uliță dintr-o localitatea buzoiană. Imagini dramatice VIDEO

Mai multe articole despre:
urs alerta urs alerta urs harghita harghita ro alert