MENIU

Alertă de ultima oră: Locuința lui Benjamin Netanyahu a fost ținta unor drone lansate din Liban

Alertă de ultimă oră. Locuința lui Benjamin Netanyahu a fost ținta unor drone lansate din Liban. Obiectele zburătoare au fost rapid interceptate de armată iar forțele aeriene au ridicat de urgență aeronave de lupte de la sol pentru a doborî țintele. 

Atacul, spune purtătorul de cuvânt al prim ministrului, l-a ferit pe acesta pentru că nu se afla în apropiere."În ultima oră, au fost identificate trei vehicule aeriene fără pilot care traversau din Liban spre teritoriul israelian. Două dintre ele au fost interceptate şi un al treilea a lovit în zona Cezareei", a transmis armata israeliană într-un comunicat. 

Două dintre ele au fost interceptate, iar a treia ar fi lovit o clădire, potrivit Forțelor de apărare israeliene, citate de The Jerusalem Post.

Nu au existat răniți, iar Benjamin Netanyahu nu se afla acolo, a transmis un purtător de cuvânt, conform Reuters.

Poliția a fost mobilizată pentru a cerceta locul în care a căzut drona.

În același timp, sirenele au sunat în Tel Aviv, dar mass-media israeliană a raportat că nu a fost trimisă nicio notificare către aplicația Home Front Command pentru utilizatorii din zonă.

Cum deplânge ayatollahul Ali Khamenei moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar. „Pierderea lui este cu siguranţă dureroasă pentru Axa Rezistenţei”

Incidentul a declanșat alarme în baza militară Glilot, dar armata nu a detectat niciun pericol în apropiere.

Caesarea (în limba latină), în română Cezareea, astăzi Keysaria, este un orășel în partea central-nordică a Israelului.

Situat la jumătatea distanței între Tel Aviv și Haifa pe câmpia de coastă în apropiere de orașul Hadera, cade sub jurisdicția Consiliului Regional Hof Hacarmel (litoralul Carmelului).

Cu o populație de 4.970 de locuitori, este singura localitate israeliană gestionată de către o organizație privată, Caesarea Development Corporation.

Încă o dronă detectată deasupra Mării Negre, în această dimineață. Armata a ridicat patru avioane de la sol

Mai multe articole despre:
benjamin netanyahu drone armata israeliana