MENIU

Alertă de mediu în România: Zeci de kilograme de pești morți, scoși din pârâu

Un incident alarmant de mediu a fost semnalat în Oradea, unde specialiștii de la Apele Române au extras aproximativ 30 de kilograme de pești morți din pârâul Peța. În zonă, locuitorii au raportat și un miros neplăcut, ceea ce a determinat autoritățile să intervină de urgență și să preleveze probe de apă pentru a determina cauzele mortalității piscicole.

Specialiştii au prelevat probe de apă

Intervenția specialiștilor a avut loc marți, după ce pe rețelele sociale au apărut informații despre peștii morți, observați pe tronsonul dintre podul rutier E671, Calea Aradului, și cartierul Prima Nufărul. Echipele de la Apele Române Crișuri au constatat moartea peștilor și au decis să colecteze trei seturi de probe de apă din locații strategice: în amonte de cartierul Prima Nufărul, din zona gurii de evacuare din cartier, și în amonte de podul rutier E671 de pe Calea Aradului.

Autoritățile au impus măsuri preventive pentru a supraveghea conductele pluviale din zonă, suspectând că acestea ar putea fi o posibilă sursă de poluare. Două echipe de intervenție au lucrat intens pentru a îndepărta peștii morți din albia pârâului, acumulând un total de 30 de kilograme de pești afectați.

Rezultatele analizelor de apă prelevate vor fi disponibile joi, iar acestea vor oferi informații esențiale despre posibila contaminare a pârâului și impactul asupra ecosistemului local. Autoritățile sunt în alertă și monitorizează îndeaproape situația pentru a preveni alte incidente similare.