MENIU

Alertă de INUNDAȚII în mai multe județe, până marți seară - Cod GALBEN. Ce râuri sunt vizate

Inundații în România

Hidrologii au emis coduri galbene de inundații pentru râuri din județele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Suceava și Neamț, valabile până marți noapte.

COD GALBEN

Data: 03.08.2021, ora 14:45 - 03.08.2021, ora 22:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Buzău – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Bâsca Mare – amonte S.H. Banița, județele: Buzău și Prahova.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Buzău – afluenții aferenți sectorului aval aval confluență cu râul Bâsca Mare – amonte S.H. Măgura.


COD GALBEN

Data: 03.08.2021, ora 15:05 - 03.08.2021, ora 22:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Ialomița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moroeni – amonte S.H. Siliștea Snagovului (județele: Dâmbovița, Prahova și Ilfov), Prahova - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpina, județele: Prahova și Ialomița.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cricovul Dulce (afluent al râului Ialomița) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Teleajen – bazin superior.

COD GALBEN

Data: 03.08.2021 ora 18:55 – 03.08.2021 ora 23:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Moldovița – amonte S.H. Tupilați, județele: Suceava și Neamț.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Moldova - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Suha – amonte confluență cu râul Râșca.