MENIU

Alertă de coronavirus la Rahova! Un polițist de la spitalul-penitenciar, infectat cu COVID-19

Infectați cu noul coronavirus în închisoare

Un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat cu noul coronavirus, a anunțat miercuri Administrația Națională a Penitenciarelor.

 

„Vă informăm că un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie, şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate”, potrivit comunicatului de presă al ANP. 

Angajaţii identificaţi contacţi au fost testaţi, rezultatele obţinute fiind negative, mai spune ANP.

Până în prezent, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19  în cazul angajaților din sistemul penitenciar, la Jilava, Rahova, Gherla, Iași, Giurgiu, Craiova, Târgu Jiu.

Primul caz de COVID-19 depistat în sistemul penitenciar din România a fost confirmat pe 17 aprilie în cazul unui angajat - polițist de deținere, în Penitenciarul Giurgiu.

Pe 29 mai, a fost confirmat și primul caz la un deținut. A fost primul deținut confirmat cu COVID-19 până acum în sistemul penitenciar de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România. Acesta se află în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava.