MENIU

Alerta cu bombă la un liceu din Timișoara - FALSĂ! Polițiștii îl caută acum pe cel care a sunat la 112

Alertă cu bombă la un liceu din Timișoara! Foto: Profi Media

Alerta cu bombă anunțată la un liceu din centrul orașului Timișoara s-a dovedit a fi falsă. Asta au arătat verificările pirotehniștilor și trupele antitero SRI după evacuarea titiror elevilror și profesorilor din liceu.

O ameninţare privind amplasarea unei bombe la Liceul Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu”, aflat în centrul oraşului Timişoara, a fost primită luni, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi.

Un apel la numărul de urgenţă 112 a anunţat, luni, că a fost pusă o bombă la Liceul Tehnologic ”I.C. Brătianu” din Timişoara, anunță Libertatea Zilei.

In jurul orei 11.00, a fost primit un mesaj în care se spune că în școala di ncentrul orașului de pe Bega ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv.

Au intervenit echipele de pirotehnişti, poliţiştii, jandarmii şi pompierii, precum şi lucrătorii SRI.

Elevii şi profesorii au fost evacuaţi din clase şi duşi în afara clădirii. De asemenea, au fost scoase din curte toate maşinile parcate.

Fortele de interventie au verificat fiecare sală de curs, laboratoarele, holurile, toaletele și curtea liceului pentru a vedea daca amenintarea se confirma sau nu, potrivit opiniatimisoarei.ro.

După ce s-a dovedit că alarma privind amplasarea unei bombe a fost falsă, polițiștii caută persoana care alertat autorităţile fără un motiv întemeiat, pentru a fi trasă la răspundere, a anunțat IPJ Timiş.

"Poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că la Liceul 'I.C. Brătianu' din Timişoara s-ar afla o bombă. La faţa locului au ajuns echipaje SRI, ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, poliţiştii Secţiei 1 Urbane şi echipaje ISU Banat, care în urma verificărilor au stabilit că este o alarmă falsă, iar în prezent se fac verificări în vederea depistării persoanei care a alertat autorităţile fără un motiv întemeiat şi pentru tragerea acesteia la răspundere", a transmis Poliţia Timiş.

Adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Cosmin Hogea, a mai precizat că circa 630 de elevi şi profesori au fost evacuaţi din liceu.