MENIU

Alertă cu bombă la bordul unui avion care a decolat spre Moscova

Alertă la bordul unui avion de pasageri care a decolat de la Belgrad, cu destinația Moscova, după ce print-un e-mail s-a anunțat că la bord s-ar afla om bombă. Aeronava a revent în capitala Serbiei. Potrivit publicației sârbești care a dat informația, mesajul ar fi fost trimis din Ucrainei, ca urmare a faptului că Serbia se află printre statele care nu s-au aliniat sancțiunilor împotriva Moscovei. 

Zborul JU 652D al companiei Air Serbia a decolat din Belgrad luni după-amiază, cu destinața Moscova, a relatat ziarul belgrădean Vecernje Novosti, citat de agenţia TASS, anunță Agerpres.. Când se afla deasupra Ungariei, echipajul Potrivit serviciului Flightradar24, aparatul s-a întors spre Belgrad când se afla deasupra Ungariei.

Publicaţia aminteşte că un semnal similar a fost primit la 11 martie. Atunci avionul a fost întors, dar mesajul s-a dovedit a fi fals. Potrivit ziarului, mesajul fals că avionul era minat a fost trimis de pe teritoriul Ucrainei. Publicaţia îl numeşte "un război special împotriva companiei de stat Air Serbia".

La rândul său, agenţia de presă Tanjug a relatat că în avionul care se întoarce la Belgrad se află 125 de pasageri şi membri ai echipajului.

Anterior, preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va reduce numărul de zboruri către Rusia din cauza presiunii din partea Occidentului, o decizie urmând a fi luată în câteva zile.