MENIU

Alertă ANM: Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni în 54 de localități

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică de urgență pentru mai multe zone din țară. Conform ultimei actualizări, s-au emis un Cod Portocaliu de furtună pentru 38 de localități din județele Bacău și Neamț și un Cod Galben de vreme rea pentru 16 localități din județele Caraș-Severin și Hunedoara.

Alertă Cod Portocaliu

Pentru județul Bacău și județul Neamț, ANM a emis un Cod Portocaliu de furtună, valabil până la ora 15:00. În aceste zone, se așteaptă averse torențiale cu acumulări de 25-40 l/mp, grindină, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului și vijelii. Localitățile vizate includ:

Județul Bacău: Buhuşi, Mărgineni, Blăgeşti, Gârleni, Filipeşti, Săuceşti, Racova, Negri, Bereşti-Bistriţa, Iteşti.

Județul Neamț: Roznov, Borleşti, Săvineşti, Dumbrava Roşie, Zăneşti, Podoleni, Bodeşti, Rediu, Girov, Români, Bârgăuani, Cândeşti, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Ştefan cel Mare, Costişa, Moldoveni, Războieni, Dragomireşti, Dochia, Tupilaţi, Făurei, Ruginoasa, Dobreni.

Alertă Cod Galben

Pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara, ANM a emis un Cod Galben de vreme rea, în vigoare până la ora 16:00. Se preconizează averse torențiale cu acumulări de 15-25 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Localitățile afectate sunt:

Județul Caraș-Severin: Mehadia, Teregova, Zăvoi, Turnu Ruieni, Cornereva, Slatina-Timiș, Bucoșnița, Obreja, Armeniș, Luncavița, Cornea, Buchin, Bolvașnița, Domașnea, Brebu Nou, zona de munte de peste 1800 m.

Județul Hunedoara: Hunedoara, Brad, Călan, Hațeg, Băița, Crișcior, Certeju de Sus, Beriu, Bretea Română, Geoagiu, Teliucu Inferior, Buceș, Orăștioara de Sus, Boșorod, Bucureșci, Luncoiu de Jos, Ribița, Balșa, Vălișoara, Mărtinești.

Avertizările de tip nowcasting se emit pentru o durată maximă de șase ore și sunt menite să informeze populația despre fenomene meteorologice extreme imediate, conform ANM. Se recomandă atenție sporită și pregătiri adecvate pentru a face față condițiilor meteorologice dificile.