MENIU

Alertă alimentară. ANSVSA retrage din magazine un produs chimic vândut drept conservant pentru alimente

Alertă alimentară. ANSVSA retrage din magazine un produs chimic vândut drept conservant pentru alimente

ANSVSA a anunțat retragerea din magazine a unui produs chimic vândut drept conservant alimentar sub denumirea de „Salicil”. Acesta este eliminat de pe piață deoarece conține acid salicilic în proporție de 99%, o substanță neautorizată ca aditiv alimentar. Produsul a fost comercializat în mai multe județe din România, printre care Alba, Mureș, Satu Mare, Arad, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sălaj și Maramureș, în diverse gramaje.

ANSVSA a emis un avertisment pentru a evidenția că sănătatea consumatorilor este prioritară și solicită ca produsul să nu fie utilizat în industria alimentară. De asemenea, consumatorii sunt rugați să returneze Salicilul la punctele de vânzare de unde a fost achiziționat.

Acest avertisment este publicat și pe site-ul oficial al ANSVSA, subliniind importanța retragerii produsului din comerț pentru protejarea sănătății publice.

Sentința în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare a fost suspendată definitiv, la 10 ani de la pronunțare. Mulți dintre inclulpați sunt decedați

Mai multe articole despre:
alerta alimentara ansvsa conservant