MENIU

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Câte zeci de mii de DEȚINUȚI și-au exprimat dorința DE A VOTA

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Un număr de 20.914 deținuți și-au exprimat dorința de a vota duminică în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, se arată într-un răspuns al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) remis vineri la solicitarea AGERPRES. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit ANP, dintr-un total de 30.829 de persoane aflate în detenție, în prezent, în penitenciarele din România, 20.914 persoane au depus cereri pentru a li se permite exercitarea dreptului de vot. Restul de deținuți fie nu au acest drept, în urma interdicțiilor impuse de instanțele de judecată, fie nu au acte de identitate valabile sau nu și-au exprimat dorința de a vota. Deținuții vor vota prin intermediul urnelor mobile, asigurate de 92 de secții de votare din circumscripțiile electorale în raza cărora se găsesc penitenciarele.

Potrivit prevederilor legale, persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale votează prin intermediul urnei speciale. Directorii penitenciarelor și ai locurilor de deținere sunt obligați să aducă la cunoștința alegătorilor deținuți în baza unui mandat de arestare preventivă sau care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale faptul că pot vota prin intermediul urnei speciale cu suficient timp înainte de ziua votării.

 

 Mai multe pe Agerpres