MENIU

Alegeri locale 2020. PNL București condamnă neregulile din procesul de numărare a voturilor

Alegeri locale 2020 Foto: Inquam Photos

PNL Bucureşti condamnă multiplele nereguli apărute în procesul de numărare a voturilor la alegerile locale, în Capitală, în special în Sectorul 1 şi în Sectorul 5.

 

„PSD îşi bate joc de voturile bucureştenilor, demonstrând că a rămas acelaşi partid nereformat, care este dispus să apeleze la practici ilegale, pentru a deturna voinţa alegătorilor", se arată într-un comunicat transmis de PNL București.

Organizația PNL București a transmis că filiala Sector 5 a PNL a solicitat Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale să dispună renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului, Consiliului Local al Sectorului 5 şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti în Sectorul 5, considerând că "întregul proces electoral desfăşurat pe raza sectorului a fost viciat".

PNL Bucureşti a reamintit de aspectele sesizate în sectoarele 1 şi 5 ale Capitalei.

„PNL Bucureşti solicită anchetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor depuse şi îi asigură pe locuitorii Capitalei că va lupta pentru a le apăra votul dat duminică, pe 27 septembrie", se mai arată în comunicat.

La Sectorul 1 au fost acuzații de fraudare a alegerilor de partea PSD și a PNL. Principalii candidați, Clotilde Armand și Daniel Tudorache, și-au anunțat amândoi victoria pentru preluarea Sectorului 1.  Scandalul s-a amplificat după ce reprezentanții USR-PLUS au acuzat o fraudă cu procese verbale.

După numărarea a 95,55% dintre voturile din Sectorul 1, Clotilde Armand se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 41,02% din voturi, la diferenţă mică, de doar 1,23%, față de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,79%.

Biroul Electoral Central a amânat pentru miercuri analizarea sesizării formulate de PSD privind renumărarea voturilor din Sector 1 din Bucureşti