MENIU

Alegeri în Rep. Moldova: Primele nereguli, turism electoral din Transnistria, bani pentru vot -VIDEO

Alegeri în Rep. Moldova  Votul se anunţă a fi unul controversat pentru că presa vorbeşte despre autocare cu oameni plătiţi şi despre cozi imense la secţiile din diaspora. Pe reţelele de socializare circulă imagini cu autocare pline cu votanţi aduşi din Transnistria. De altfel, la secţiile de votare pentru aceştia cozile sunt imense. Oamenii ar fi primit câte 20 de dolari pentru a vota cu Partidul Democrat, scrie presa din ţara vecină, citata de Realitatea TV. Probleme sunt şi în diaspora. La secţia de votare din Frankfurt, coada s-a întins pe zeci de metri iar oamenii au avut de aşteptat mult timp până ce au ajuns la urne.

Alegeri în Rep. Moldova

UPDATE

Partidul Democrat din Moldova a depus o sesizare la Comisia Electorală împotriva blocului electoral ACUM, acuzând faptul că Andrei Năstase, copreşedinte al blocului, ar fi făcut agitaţie electorală în incinta secţiei de votare în care a votat.

Alegeri în Rep. Moldova

Unul dintre cei care a sesizat de la prima oră problemele de la scrutinul de peste Prut a fost liderul PMP Eugen Tomac.  ”Bătălia nu este despre cine va conduce sau nu, ci despre anexarea din nou a R. Moldova de către Rusia. Spre deosebire de cetățenii R. Moldova care invocă dezamăgirea sau lehamitea, prorușii ies la vot. Zeci de autocare din Transnistria au trecut deja Nistrul și voteaza masiv în secțiile deschise pe teritoriul R. Moldova special pentru cei din zona de conflict. Ei știu de ce s-au mobilizat, rămâne de văzut dacă și cetățenii moldoveni, care întodeauna s-au mobilizat în ceasul al 12-lea știu pentru ce sa iasă masiv la vot!”, a scris, pe Facebook, Eugen Tomac.

Alegeri în Rep. Moldova

Politologul Ernest Vardanean a scris pe pagina sa de Facebook că angajații de la Sheriff Tiraspol, clubul de fotbal fanion al Transnistriei, ar fi fost urcați într-un autobuz și transportați pentru a-și exercita votul. Astfel, în postare se mai arată că aceștia se află la punctul de control între Moldova și Regiunea Transnistriană, potrivit tv8.md.

Liderii opoziţiei au făcut apel la observatorii străini să monitorizeze strict scrutinul şi tentativele de fraudă, n special prin metoda turismului electoral.

Foto Captură: facebook/ Ilian Casu/tv8.md

Mai multe articole despre:
acum Dodon Alegeri în Rep. Moldova