MENIU

Alegeri în Marea Britanie: Rishi Sunak și-a dat DEMISIA! Înfrângere categorică suferită în alegerile legislative

Alegeri în Marea Britanie: Rishi Sunak și-a dat DEMISIA! Înfrângere categorică suferită în alegerile legislative

Premierul britanic Rishi Sunak și-a anunțat vineri demisia din funcția de lider al Partidului Conservator, după înfrângerea categorică suferită în alegerile legislative desfășurate joi. Aceasta decizie marchează un moment semnificativ în politica britanică, după ce Partidul Laburist a obținut o victorie zdrobitoare, revenind la putere după o perioadă de dominație conservatoare.

Alegerile legislative din Marea Britanie au adus o schimbare în peisajul politic. Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a pierdut un număr semnificativ de locuri în Parlament. Alegerile de joi au adus o majoritate confortabilă pentru Partidul Laburist. Rezultatele finale indică o preferință clară a electoratului pentru laburiști, în contextul nemulțumirilor acumulate față de actuala guvernare.

Rishi Sunak a declarat că își asumă întreaga responsabilitate pentru rezultatul dezamăgitor al alegerilor și că este timpul pentru o nouă conducere care să reconstruiască partidul. 

 „Îmi pare rău", a spus Rishi Sunak într-un discurs rostit vineri înainte de a părăsi Downing Street 10, la o zi după victoria zdrobitoare a laburiştilor în alegerile generale.

Alegeri în Marea Britanie. Victorie zdrobitoare a laburiștilor. Rezultat neașteptat de bun pentru partidul lui Keir Starmer

Mai multe articole despre:
rishi sunak demisie