MENIU

ALEGERI 2024. Sesizare de VOT MULTIPLU la o secţie din județul Constanța. La Sibiu, un alegător a primit mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului

Sesizare de VOT MULTIPLU la o secţie din localitatea Murfatlar, județul Constanța. A fost solicitată oprirea procesului de votare

La două ore de la deschiderea secțiilor de votare încep să se înmulțească sesizările legate de nereguli grave la urne. Astfel, la o secţie de votare din localitatea constănțeană Murfatlar a fost făcută o sesizare de vot multiplu. Mai exact, unui alegător i-ar fi fost înmânate trei buletine de vot de acelaşi fel, omul a votat pe toate şi le-a introdus în urmă. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa face verificări în acest caz. Situație gravă și la o secție din județul Sibiu, acolo unde un alegător a primit mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului. Problema a fost remediată de către preşedintele secţiei de votare printr-un proces verbal de consemnare a situaţiei, apoi procesul electoral a fost reluat în condiţii normale.

”În această dimineaţă, la ora 08:04, Organizaţia Judeţeană PSD Constanţa a apelat 112 pentru a sesiza un caz de «vot multiplu» în localitatea Murfatlar, secţia de votare nr.304, infracţiune conform legislaţiei electorale. Un alegător a primit trei buletine de vot de acelaşi fel, le-a ştampilat cu ştampila «VOTAT»şi le-a introdus in urna de votare corespunzătoare”, au transmis reprezentanţii PSD Constanţa. 

Ei au solicitat oprirea procesului de votare şi constatarea infracţiunii. 

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Constanţa, Vlad Jipa, a anunţat că BEJ face verificări în acest caz. 

“La secţia 304 avem o potenţială infracţiune electorală. Au fost înmânate unui alegător trei buletine de vot din aceeaşi categorie, a votat şi a fost lăsat să le introducă pe toate în urna de vot. Facem verificări”, a declarat Vlad Jipa.

Nereguli și la Sibiu. Procesul de votare a fost suspendat temporar la o secţie din localitatea Cristian, după ce un alegător a primit mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului.

  ”Vă informăm că la secţia de votare nr. 266 din localitatea Cristian a fost suspendat procesul electoral întrucât s-a produs o eroare la înmânarea buletinelor de vot (s-au acordat mai multe Buletine pentru primar unui cetăţean)”, a transmis BEJ Sibiu.
 
Potrivit sursei citate, remedierea situaţiei a avut loc prompt. Mai exact, a fost făcut un proces verbal de către preşedintele secţiei de votare pentru consemnarea situaţiei apoi procesul electoral a fost reluat în condiţii normale.