MENIU

Albanezul care l-a înjunghiat pe patronul restaurantului Nuba a fost ucis în Belgia. Asupra sa s-au tras 18 focuri de armă

Albanezul care l-a înjunghiat pe patronul restaurantului Nuba a fost ucis în Belgia

Elis Rroshkodoli, albanezul căutat pentru înjunghierea patronului restaurantului Nuba, a fost ucis în Belgia, într-un incident violent care a captat atenția mediilor de știri din întreaga Europă. Rroshkodoli, suspectat de comiterea unei agresiuni brutale care a dus la rănirea gravă a victimei, fusese dat în urmărire internațională de autoritățile române. 

Bărbatul suspectat că l-a înjunghiat pe unul dintre proprietarii restaurantului Nuba din Capitală a fost ucis. Elis Rroshkodoli (Shkoza), de origine albaneză, care era dat în urmărire internațională în urma atacului, a fost omorât vineri în Belgia. Conform presei europene, asupra lui au fost trase 18 focuri de armă.

Pe 20 aprilie anul trecut, numele lui Elis Rroshkodoli ar fi reapărut în scenă pentru un nou eveniment infracțional, după teribilele jafuri cu gruparea Shkodra din Belgia, din cursul anului 2014, când a fost arestat pentru prima dată, scrie pamfleti.net.

 Întrucât călătorise de urgență în România,  s-a cazat pentru două zile într-un hotel din București, în zona Dorobanți, unde și-a concentrat atenția asupra țintei sale, milionarul Jean Sassu, proprietarul renumitului lanț de baruri și taverne de lux „Nuba”.

În momentul în care a observat că se află singur și i-a zărit pe cei trei gărzi de corp, a decis să-l atace din spate. Mass-media din România și poliția au difuzat imagini în care se vede cum bărbatul se apropie de omul de afaceri și îl înjunghie pe la spate cu un cuțit.

Cu acea ocazie, poliția a publicat și numele lui Elis Rroshkodoli, declarându-l căutat printr-o hotărâre judecătorească în calitate de suspect, și a adus în atenție câteva dintre posibilele piste de investigare. Se suspecta că albanezul a venit în România pentru a-și urmări victima, ceea ce a condus la ipoteza unei crime comandate, având ca scop trimiterea unui mesaj de avertizare între grupuri, o răzbunare sau un posibil gest de intimidare din partea unui rival în afaceri.

Salariile fabuloase pe care le primeau Nicolae și Elena Ceaușescu în 1989. Cei doi nu erau nici săraci, nici cinstiți

Potrivit presei belgiene, Elis Shkoza a fost membru al unei bande de crimă organizată, descoperită de aproape 10 ani în Belgia. În 2014, poliția belgiană anunța că a prins 15 indivizi, dintre care 13 erau albanezi. Grupul de hoți strânsese 15.000 de euro, obiecte de valoare și mai multe arme.

În martie 2021, presa italiană anunța că doi artiști, Elis și Anxhelo Shkoza, frați albanezi, și-au făcut o casă de discuri și au reușit să colaboreze cu fiica artistului Al Bano Carrisi, Jasmina.

Elis Rroshkodol i-ar fi luat numele artistului, identitate cu care ar fi reușit să ajungă în România și să îl înjunghie pe patronul Nuba. Albanezul l-a atacat pe Jean Sasu în zona fesieră. Anchetatorii au mai multe ipoteze, iar cea mai plauzibilă este că albanezul a vrut să îi transmită un mesaj din moment ce nu l-a înjunghiat într-o zonă cu potențial mortal.

"Pretul succesului vine la pachet cu mai multe lucruri, se pare. Incerc sa conturez un cerc de suspecti, dar n-am o pista concreta", a afirmat Jean Sasu, patronul clubului de lux din Capitala.

Jean Sasu a dat de înțeles că nu are dușmani și nu știe cine ar putea fi în spatele acestui atac. Patronul de la Nuba nu îl cunoaște pe Elis Rrashkodoli și a angajat mai mulți bodyguarzi care îl păzesc în permanență. 

Două persoane au ajuns la spital după ce geamurile unui complex comercial din București s-au prăbușit peste ele

Mai multe articole despre:
atacator patron nuba jean sassu mafia albanez