MENIU

ALARMANT: numărul cazurilor de diabet, obezitate și hepatită au explodat! Ce spun medicii

cât plăteau studenții de la Medicină pentru subiectele de la rezidențiat

Crește numărul românilor diagnosticați cu diabet și obezitate, iar aproape 60% dintre oameni sunt predispuși la diabet. Sunt cifre alarmante care vin de la specialiștii care au mers în sate și au oferit servicii medicale pentru români. Datele mai arată că 78% dintre românii care au grad de obezitate nu au fost la medicul de familie. 

Cele mai recente date arată că în peste 180 de localități din țară nu există niciun medic de familie, iar oamenii nu au acces la servicii medicale și investigații de specialitate. Mai mulți medici, pacienți și voluntari au mers în mai multe județe. Principalele investigații efectuate sunt testele pentru diabet, hepatită și obezitate.

Cum scazi rapid glicemia și ce trebuie să faci dacă suferi de diabet. Orice diabetic trebuie să știe asta

Grav este că doar 5% dintre pacienții diagnosticați cu diverse afecțiuni au mers mai departe la medic pentru investigații suplimentare și tratament.

În unele cazuri, medicii au oferit analize care nu se fac în spitalele de stat din provincie.

Alertă globală în sănătate! MEDICAMENTUL contrafăcut care pune viața în pericol: OMS trage un semnal de alarmă

"Odata depistata boala, este important sa intelegem ca tre sa mergem mai departe la medicul de families au in ambulatoriu, boala sa fie diagnosticata correct, sa avem acces la tratament, la evitarea cimplocatiilor bolii", a declarat Valeria Herdea, pre;edinte CNAS.