MENIU

Alți patru copii cu Rotavirus, internați la Secția de Boli Infecțioase de la SJU Pitești

La spitalul judeţean din Piteşti au apărut cazuri noi de îmbolnăviri în rândul bebeluşilor. La sfârşitul săptămânii trecute, au fost internaţi alţi patru copii infectaţi cu rotavirus. Dar totul a fost ţinut sub tăcere până astăzi, când directorul Spitalului Judeţean Argeş a făcut publică situaţia, potrivit Realitatea TV.

Dintre bebelușii internați la Spitalul "Marie Curie", din Capitală, trei au fost infectaţi cu rotavirus.

La două săptămâni de la primul deces, autoritățile încă nu știu de unde au contactat bebeluşii bacteria E.coli. Potrivit probelor prelevate, nici apa, nici laptele praf, nici portocalele nu au fost sursa contaminării. Ieri, încă un bebeluș a murit la Spitalul "Marie Curie", acesta fiind al treilea deces. 
 
La această oră, opt bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic mai sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie", respectiv trei în Secţia de Terapie Intensivă și alți cinci în cea de Nefrologie.

La dată de 16 februarie, un număr total de 12 cazuri au fost diagnosticate cu sindrom diareic sever cu deshidratare, unele dintre acestea au necesitat dializă.

Primul copil a fost internat în spitalul Marie Curie a fost în dată de 31 ianuarie 2016. Este vorba despre un copil care s-a prezentat direct la acest spital fiind un caz cunoscut cu o boală digestivă din naştere; rezultatul coproculturilor a fost negativ. Domiciliul de rezidenţă –Piteşti.

Ulterior, în perioada 31 ianuarie -12 februarie 2016, alţi 11 copii au fost internaţi prin transfer în spitalul Marie Curie, după cum urmează: 9 din judeţul Argers, 1 din Craiova şi 1 din Bucureşti.

Unul dintre copii a decedat în 4 februarie 2016, confirmat cu E.coli nepatogen. Al doilea deces a survenit în dimineaţă zilei de 15 februarie. În acest caz, Institutul Naţional Cantacuzino a infirmat prezenţa E.coli.

Coproculturile testate la Institutul Cantacuzino de la ultimile 3 cazuri internate la spitalul Marie Curie în datele de 9 şi 10 februarie 2016 au fost negative pentru E. Coli. Între acestea se află şi copilul care a decedat în dată de 14 februarie.

Știre în curs de actualizare.


Mai multe articole despre:
0 copii Piteşti e.coli rotavirus