MENIU

Al Gore pregăteşte un concert împotriva încălzirii globale

Fostul vice-preşedinte american Al Gore şi producătorii evenimentului Live 8 plănuiesc, în iulie, un concert care să dureze 24 de ore, cu artişti de anvergură, ce vor cânta în mai multe oraşe din lume, iniţiativă prin care speră să impulsioneze lupta împotriva încălzirii globale.

Evenimentul se va numi Live Earth şi va avea loc în mai multe oraşe din întreaga lume, pe 7 iulie. Se estimează deja un public de peste două miliarde de spectatori, prin intermediul media.

Sub lozinca Save Our Selves- SOS (Salvaţi-ne pe noi), mega-concertul va avea loc "pe 7/7/07, de-a lungul a şapte continente", cu scopul de a impulsiona o mişcare internaţională care să lupte împotriva încălzirii globale.
"Lansăm SOS şi Live Earth ca început al unui proces de comunicare ce va mobiliza oamenii din toată lumea să facă ceva", a spus Al Gore.

Dintre oraşele în care vor avea loc show-uri, Shanghai, Sidney, Johannesburg şi Londra au confirmat deja participarea şi se aşteaptă confirmarea şi din partea unor ţări precum Brazilia, Japonia şi Statele Unite.

Evenimentul va fi susţinut de Alliance for Climate Protection, asociaţia de luptă împotriva încălzirii globale condusă de Al Gore, dar şi de portalul de internet MSN al companiei Microsoft.
Mai multe articole despre:
concert încălzirea globală Al Gore