MENIU

Al doilea caz de șef de instituție în autoizolare după un contact cu o persoană bolnavă de COVID de la Casa Albă

coronavirus

Directorul Centrului federal pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a intrat în autoizolare pentru două săptămâni după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv COVID de la Casa Albă. Este al doilea caz de șef de instituție care intră în autoizolare după un contact de la Președinția SUA. Nu a fost deconsporată identitatea persoanei infectate cu coronavirus. 

 

Robert Redfield, directorul CDC, va munci de acasă pentru următoarele două săptămâni după ce a fost expus în apropierea unei persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la Casa Albă, a decalrat purtătorul de cuvânt al CDC pentru Washington Post, a anunțat sâmbătă CNN.

Anunțul vine după ce și șeful unei alte instituții - Agenția americană pentru alimente și medicamente (FDA), Stephen Hahn, s-a autoizolat pentru 14 zile după ce a intrat în contact cu o persoană COVID pozitivă tot de la Casa Albă.

Nu se știe dacă este vorba despre aceeași persoană ca în cazul directorului CDC. 

Niciuna din agenții nu a dat informații despre persoana sau persoanele de la Casa Albă cu care ar fi intrat în contact cei doi directori. 

Cei doi directori sunt membri ai grupului de lucru pentru coronavirus, care s-a intrunit joi, 7 mai, ultima dată.

Și purtătorul de cuvînt al vicepreședintelui american, Katie Miller, are coronavirus. Miller este soţia lui Stephen Miller, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai preşedintelui Donald Trump şi artizanul politicii sale anti-imigraţie.Este al doilea caz de contaminare cu noul coronavirus la Casa Albă înregistrat în această săptămână, după cel al unui militar aflat în serviciul preşedintelui SUA.

Donald Trump şi Mike Pence, care s unt testaţi zilnic, au comunicat că nu sunt infectaţi.