MENIU

Ajutor neaşteptat pentru cei implicaţi în accidentul în lanţ de pe A2

Accidentu în lanţ pe A2

Un număr de 150 de persoane care se aflau în 35 de autovehicule implicate în accidentul în lanţ produs, sâmbătă, pe autostrada A2, au fost scoase de pe autostradă şi cazate în casa de cultură din Lehliu Gară, unde au primit hrană şi ceai cald, alte cinci persoane, rănite, fiind duse la spital.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, 35 de autovehicule au fost implicate, sâmbătă, în accidentul în lanţ produs pe calea doi a Autostrăzii Soarelui, în zona Lehliu Gară, cinci persoane fiind rănite, între care una mai grav, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, în accident au fost implicate şapte autotrenuri, două autocamioane, trei microbuze şi 23 de autoturisme.

Echipajele de descarcerare au scos dintre fiarele uneia dintre maşini o victimă, care avea o leziune, cel mai probabil fractură, la braţul stâng, rănitul fiind transportat la spital. Alte patru persoane, care au suferit traumatisme uşoare, contuzii şi escoriaţii, au fost, de asemenea, transportate la spital.

În cadrul unei acţiuni care a durat aproape şape ore, pompierii militari au evacuat 150 de persoane aflate în cele 35 de autovehicule implicate în accidentul în lanţ de pe autostrada A 2.

"Toate persoanele aflate în autovehiculele implicate în accident au fost ajutate de pompieri, fiind transportate la casa de cultură din oraşul Lehliu Gară, unde acestora li s-a asigurat adăpost, hrană şi un ceai cald, în respectivul imobil aflându-se la acest moment 150 de persoane", se arată într-un comunicat remis sâmbătă seară.

De asemenea, pompierii au scos de pe autostradă, ducând în Lehliu Gară, 11 autoturisme, alte 24 de autovehicule implicate în accident rămânând pe autostradă.

"Am scos acele autoturisme care au fost uşor de tractat. Au fost duse în Lehliu Gară, unde sunt păzite. Nm am putut scoate de pe autostradă autovehiculele grav avariate şi pe cele de mare tonaj", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi. plutonier major Ovidiu Tătăranu.

Potrivit acestuia, la locul accidentului au rămas şapte autotrenuri, două autocamioane şi 15 autoturisme, în cazul acestora urmând să se intervină imediat ce încetează viscolul.

Accidentul în lanţ s-a produs, sâmbătă, pe Autostrada Soarelui, pe Calea doi Constanţa - Bucureşti, la kilometrul 60. Un număr de 30 de pompieri militari ;i echipaje medicale au intervenit pentru acordarea primului autor răniţilor şi pentru evacuarea de pe autostradă a persoanelor aflate în maşinile implicate în accident.

Mai multe articole despre:
accidenţ în lanţ cod portocaliu autostrada A2