MENIU

Ajutoare financiare de 1.200 de lei pentru români. Actele se depun până pe 31 octombrie

O categorie specifică de români, studenții de la Universitatea din București, va beneficia de un ajutor financiar lunar în valoare de 1.200 de lei din partea statului, sub rezerva îndeplinirii unor condiții stabilite de autorități.

Acești studenți vor fi recompensați pentru performanțele lor academice, însă trebuie să acționeze rapid pentru a accesa aceste fonduri. Este necesar să depună o cerere pentru bursa de performanță, iar termenul limită pentru această solicitare se apropie, fiind stabilit pentru data de 31 octombrie.

Anunț pentru studenții din România

După această dată, între 1 și 8 noiembrie, cererile vor fi evaluate, iar listele finale cu beneficiarii vor fi publicate pe 8 noiembrie. Cei care nu sunt mulțumiți de rezultatele anunțate vor avea posibilitatea să depună contestații între 11 și 13 noiembrie. Aceste contestații vor fi analizate rapid, iar rezultatele finale vor fi disponibile pe 18 noiembrie.

După finalizarea acestui proces, între 19 și 23 noiembrie, studenții vor trebui să depună o declarație de acceptare a bursei, iar lista finală va fi publicată pe 22 noiembrie.

Prima tranșă din acest ajutor va fi distribuită studenților pe 25 noiembrie. De asemenea, aceștia pot beneficia și de burse sociale, destinate celor cu venituri reduse, care, anul trecut, au fost în valoare de 1.050 de lei pe lună. Se estimează că aceste burse vor rămâne la aceeași valoare și în noul an universitar, oferind astfel un sprijin suplimentar pentru studenții cu resurse financiare limitate.