MENIU

AID: Protest față de arestarea celor 42 de jurnaliști de către Guvernul din Turcia

<p>Turcia </p>

Asociația pentru Implementarea Democrației a anunțat, luni, într-un comunicat de presă, că protestează împotriva arestării unui număr de 42 de jurnaliști de către guvernul turc.

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) condamnă acțiunile excesive ale guvernului turc în ceea ce privește liderii de opinie și jurnaliștii turci arestați.

AID a anunțat într-un comunicat de presă că a susținut și va continuă să susțină democrația și votul popular ca unic mod de alegere sau schimbare a unui lider politic.

"Motiv pentru care, încă din data de 16 iulie, AID a condamnat tentativă de lovitură de stat din Turcia. În același timp însă, AID condamnă acțiunile excesive ale guvernului turc în ceea ce privește liderii de opinie și jurnaliștii turci arestați" se spune în documentul citat.

Epurările dictate de Erdogan lovesc și mass media. Au fost emise 42 de mandate de arestare

"Sancționarea, pedepsirea celor vinovați de tentativă de lovitură de stat este dreptul statului turc prin instituțiile alese democratic, însă nu trebuie transformate în acte de răzbunare sau intimidare a libertății de exprimare a jurnaliștilor și celorlalți cetățeni", mai spun oficialii AID.

Mai multe articole despre:
Turcia ERdogan AID