MENIU

Ai tenul uscat si îmbătrânit? Încearcă aceste măşti de toamnă care te intineresc

Secretele măştilor de faţă folosite de bunicile noastre

Nu ai nevoie de creme scumpe pentru a-ți face tenul frumos și luminos. În propria bucătărie găsești toate ingredientele de care ai nevoie.

Poate cel mai comun și la îndemână ingredient pentru o mască de față este castravetele. Are un conținut ridicat de apă, de vitamina E și uleiuri naturale, așa că e bun pentru toate tipurile de ten – gras, uscat, sensibil sau normal. Tăiat în feliuțe subțiri, poate fi pus direct pe față, inclusiv pe ochi, pentru că reduce cearcănele. Deoarece degresează pielea, te scapă de acnee, apoi ameliorează arsurile solare, îți catifelează și împrospătează tenul, pentru că hidratează în profunzime pielea, scrie doctorulzilei.ro.

Castravetele nu este singura legumă care face minuni.

Perele

Sunt bogate în fibre și vitamica C, sunt sățioase și hidratante. De aceea, sunt ideale pentru măștile pentru ten uscat. Se decojesc, se zrobesc cremă, se amestecă cu albuș de ou și o linguriță de ulei de măsline. Masca rezultată se poate folosi pe față și decolteu, pentru că hidratează tenul în profunzime.

Merele

Merele au un conținut bogat de fibre și vitamina C. Se spune că un măr consumat pe zi e sănătate curată. Dar e bun și în măști pentru față, pentru cei care nu au pielea sensibilă. Sucul de mere, combinat cu puțină miere și banane zdrobite, constituie o mască hrănitoare pentru față și decolteu.

Nucile

Aportul zilnic de vitamina E îl obții dacă mănânci 7-12 nuci. Pe lângă aceasta, mai conțin vitaminele A, B, C, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, cupru, acizi grași omega 3, proteine, fibre și polifenoli. Un adevărat cockteil de vitamine și minerale. Tocmai de aceea, pot fi folosite și în măști ușor de preparat. Macini un pumn de nuci, adaugi o lingură de miere și puțin lapte, amesteci bine, după care aplici amestecul pe față. Stai 20 de minute, după o scoți, cu apă- sări ușoare, cu o dischetă demachiantă îmbibată în lapte. După alte 10 minute, te speli cu apă călduță. Nu e bună pentru ten sensibil.

Prunele

Pentru a face o mască, zdrobeștecremă câteva prune, adaugă o lingură de miere și una de iaurt și amestecă până se omogenizează. Pasta se lasă pe față 20 de minute, după care o speli și apoi îți clătești fața cu apă minerală. Se aplică săptămânal.

Strugurii

Dacă pielea se usucă și își pierde suplețea, apar ridurile. De aceea, poți face o mască hidratantă din struguri albi. Zdrobește câțiva și amestecă- i cu un castravete ras fin. Apoi adaugi o linguriță de miere și una de argilă. Masca e bună pentru ten uscat.