MENIU

Ai scăpat ulei pe bluza preferată? Iată 7 trucuri simple care te vor ajuta să înlături pata

Ți s-a întâmplat vreodată să nu mai poți purta o anumită piesă vestimentară pentru că nu ai reușit să îndepărtezi petele de ulei de pe ea? O pată de ulei sau grăsime pe bluza preferată îți poate crea numeroase neplăceri mai ales dacă este mai veche.

Dacă nu ești fanul detergenților sau nu ai la îndemână soluții speciale pentru pete, este bine să știi că există mai multe trucuri la care poți apela pentru a rezolva această problemă.

Iată câteva dintre ele:

1. Petele de grăsime proaspete se scot ușor dacă adaugi pastă de dinți peste pată și freci ușor cu mișcări circulare.Lasă pasta de dinți să acționeze până se usucă după care spală țesătura în mod normal, cu detergent și apă caldă.

2. De asemenea, făina de cereale scoate petele de grăsime de pe țesături, dacă este aplicată imediat după producerea petei. Acoperă pata cu făină și las-o să acționeze pentru câteva zeci de minute, după care ar trebui să fie foarte simplu să cureți. Poți înlocui făina cu amidon.

3. O altă soluție eficientă este să aplici pudră de talc sau sare de bucătărie peste pata de ulei sau grăsime. La fel ca în cazul făinei, lasă-le să acționeze timp de câteva minute după care spală țesătura în mod normal.

4. În caz că pata este mai veche, aplică detergent de vase peste ea și lasă țesătura la înmuiat timp de câteva zeci de minute, după care spal-o în mod normal, la mașina de spălat. În cazul în care pata nu a fost îndepărtată în totalitate, vei avea mai mult succes dacă repeți procedeul și a doua oară.

5. O altă soluție pentru petele de ulei și grăsime mai vechi de pe materialele albe este să dizolvi 4 linguri de sare de bucătărie și 4 linguri de amoniac într-un recipient cu 250 ml apă caldă. Aplică soluția obținută peste pată și freacă bine cu o cârpă din bumbac sau un burete.

6. Un alt truc recomandat pentru țesăturile albe este să iei o bucată de vată înmuiata în  neofalină, eter, amoniac, alcool etilic și să freci bine pata cu ea, după care să speli țesătura în mod normal.

7. Tot pentru a îndepărta petele de ulei de pe țesături poți folosi o soluție formată dintr-o ceașcă de apă caldă, cremă de ras și amoniac. Tamponează pata cu ajutorul unei cârpe înmuiate în soluția obținută până la dispariția petelor după care spală haina în mod normal.