MENIU

Ai răcit şi te dor urechile? Trei remedii naturiste cu ingrediente pe care sigur le ai în casă

Durerile de urechi apar deseori în sezonul rece, atât în cazul adulţilor, cât şi al copiilor. Există, însă, câteva remedii naturiste cu efecte rapide în astfel de situaţii.

Un tratament benefic pentru durerile de urechi are la bază usturoiul. Striviţi un căţel de usturoi şi adăugaţi-l apoi într-o lingură cu ulei de susan. Încălziţi amestecul în cuptorul cu microunde şi adăugaţi câte două picături din acest amestec în fiecare ureche. Introduceţi apoi câte o bucată de vată în fiecare ureche şi feriţi-vă de curent. Operaţiunea se repetă de două ori pe zi.

Pasta din frunze de busuioc este şi ea eficientă. Pentru a scăpa de durerile de urechi este bine să striviţi câteva frunze proaspete de busuioc, până obţineţi o pastă. Încălziţi apoi pasta respectivă şi masaţi interiorul urechii cu o parte din ea.

Un alt remediu este să tăiaţi o jumătate de ceapă şi să băgaţi leguma într-un storcător sau un blender, până obţineţi un lichid. Încălziţi sucul de ceapă, apoi turnaţi câte trei picături în fiecare ureche, după care aceasta se acoperă cu un prosop cald.

Sursa: taifasuri.ro