MENIU

Ai pierdut cardul de ajutor social sau ai uitat PIN-ul. Ce trebuie să faci pentru a-l recupera?

Primul pas este să solicitați blocarea cardului, pentru a nu pierde banii/ Foto: Inquam Photos

Pierderea sau furtul cardului pe care se virează sumele cuvenite voucherlor sociale, precum și uitarea PIN-ului de acces, sunt probleme grave pentru beneficiarii programului social „Sprijin pentru România”, mai ales pentru cei un foarte familiarizați cu tehnologia modernă. CU toate acestea, există soluții relativ simple pentru a depăși acest impas, fără a pierde banii.

 
 
 
Cum să procedez în cazul în care am pierdut cardul?

Beneficiarul care a pierdut – sau dorește să blocheze temporar – cardul social pentru produse alimentare și mese calde trebuie să anunțe imediat pe emitentul cardului, apelând serviciul de Asistență Clienți sau utilizând aplicația mobilă a emitentului. Emiterea unui nou card și expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut.

Ce se întâmpla cu sumele disponibile pentru un card declarat pierdut de beneficiar?

Sumele disponibile pe card, în momentul blocării cardului, nu vor fi pierdute și vor putea fi utilizate după emiterea unui nou card. Este esențial ca imediat după ce ați constatat pierderea cardului să contactați unitatea emitentă pentru blocare/ prevenirea utilizării frauduloase. Blocarea cardului se va face fie din aplicația mobilă a emitentului cardului fie apelând serviciul de Asistență Clienți al emitentului. Numai apelând serviciul de Asistență Clienți al emitentului va putea fi prevenită utilizarea frauduloasă a acestuia, scrie Ziarul Unirea.

Ce se întâmpla daca un beneficiar a pierdut PIN-ul?

Beneficiarul care a pierdut PIN-ul poate accesa opțiunea ‚reamintire PIN’ din aplicația mobilă a emitentului sau poate să contacteze Serviciul Asistență Clienți al emitentului (telefon sau E-mail), în vederea emiterii unui nou PIN.

Date de contact

EDENRED ROMÂNIA SRL

Telefon: 021 301 33 03 sau Email: scard@edenred.com

SODEXO PASS ROMÂNIA

Telefon: 021 204 46 64 sau Email: socialplus.ro@sodexo.com

 

UP ROMANIA SRL

Telefon: 0374 66 22 73, tasta 6 sau Email: info@upromania.ro

 

Primul pas rapid pe care ar trebui să-l facă cineva aflat în această situație este să ia contact cu emitentul cardului pentru blocarea accesului la bani.

Mai multe articole despre:
card pierdut vouchere sociale pin uitat recuperare