MENIU

Ai avut stări ciudate în ultimele zile? Nu ești singurul! Motivul pentru care mulți s-au simțit rău

Astenia în sine înseamnă o stare profundă și prelungită de oboseală, dar acestea nu sunt singurele simptome cu care te poți confrunta la schimbarea anotimpului, scrie avantaje.ro. 

Te simți brusc foarte obosit

Starea de astenie se instalează brusc, atunci când vremea începe să se încălzească, iar zilele sunt tot mai lungi. Motivul este că organismul tău trebuie să se adapteze brusc la noutate, după o iarnă grea și obositoare, în care a depus eforturi majore pentru a se menține pe linia de plutire. Dacă te simți deodată obosită, pentru mai multe zile la rând, îți este greu să te trezești și nu mai ai energie de nimic, atunci ai putea suferi de astenie de primăvară. Află mai multe simptome:

Dureri de cap, amețeli, simptome ale asteniei de primăvară

Pe lângă oboseală, un simptom resimțit de cei mai mulți care suferă de astenia de primăvară, te mai poți confrunta și cu dureri de cap destul de puternice, ce nu trec atât de ușor cu ajutorul analgezicelor. Odihna este o soluție bună în cazul durerilor de cap provocate de astenia de primăvară.

Uneori mai pot apărea și amețelile ușoare, provocate de astenia de primăvară, strâns legate și de lipsa de energie pe care o poți simți în acest caz. Mai mult aici