MENIU

Ai aceste simptome? Mergi de urgenţă la doctor. Rinichii tăi nu mai funcţionează

<p>Ai aceste simptome? Mergi de urgenţă la doctor. Rinichii tăi nu mai funcţionează</p>

Rinichii sunt parte esențială a aparatului excretor. Rolul principal al rinchilor este excreția, realizat prin filtrarea sângelui, eliminarea prin urină a substanțelor inutile sau dăunătoare, produse de organismul propriu sau luate din mediul exterior. Rinichii regulează controlul compoziției urinei, prin producția hormonală, concentrația în electroliți a spațiului intracelular, presiunii sanguine, raportul baze-acizi (pH), mineralizarea oaselor, ca și a eritropoezei a tabloului sanguin.

Dacă rinichii nu funcţionează cum trebuie, sănătatea întregului organism este compromisă. În acesta articol va vom prezenţa câteva simptome asociate cu afecţiuni ale rinichilor care să va ajute să identificaţi imediat problema şi să luaţi măsuri cât mai repede.

Umflăturile

Din cauza faptului că rinichii nu mai funcţionează cum trebuie, faţă şi picioarele vor începe să se umfle. Lucrul acesta se întâmplă atunci când rinichii nu elimina excesul de lichid din organism.

Modificări în urinare

Semnele ce apar la început sunt următoarele:

Probleme la urinare

O senzaţie de presiune în timpul urinării

Urină mai închisă la culoare, neagră, mai puţin frecvenţa şi în cantităţi mai mici

Coloare palidă a urinei, mult mai frecvenţa şi în cantităţi mai mari

Urină pală

Nevoia de a urină în timpul nopţii

Uscăciune, erupţii cutanate şi mâncărimi ale pielii

În cazul perturbării funcţiei renale, toxinele ce rămân blocate în corp duc la uscarea pielii, o senzaţie de mâncărime persistenţa şi apariţia eruptiilor cutanate. Aceste simptome nu trebuie sub nicio formă ignorate şi nu încercaţi să le vindecaţi aplicând local diferite creme şi geluri. Cauza este una de ordin intern şi este musai să cereţi opinia unui medic.

Oboseală

Atunci când rinichii sunt sănătoşi şi funcţionează cum trebuie, produc eritopoietina, un hormon care induce producţia mai multor globule roşii, responsabile cu transportul oxigenului în organism. Dacă nu sunt suficiente celule roşii, apare anemia, iar unul din semnele acesteia este o stare de oboseală generală, dar mai ales la nivelul creierului şi muşchilor.

Respiraţie scurtă

Respiraţia scurtă este un simptom asociat în general cu disfuncţiile renale. Atunci când corpul nu este oxigenat cum trebuie din cauza faptului că nu există suficiente celule roşii responsabile cu oxigenarea, se acumulează toxine în plămâni şi intervin problemele cu respiraţia, conform doctorulzilei.ro.

Gust metalic în gură

Când toxinele şi deşeurile se acumulează în sânge, gustul mâncării se schimbă şi respiraţia va fi una urat mirositoare. Este afectat şi apetitul, mai ales pentru unele dintre alimente.

Durerile

Este vorba de o durere mai ales în partea superioară a spatelui, adică exact zona în care sunt localizaţi rinichii. Durerea poate fi provocată şi de formarea unor pietre la rinichi.

Probleme de concentrare şi ameţeală

Anemia este cauzată de proastă oxigenare a creierului care poate fi şi un semn al problemelor la rinichi. Concentrarea va va fi afectată, veţi începe să aveţi probleme de memorie şi va veţi simţi ameţiţi. Pentru a preveni problemele la nivelul rinichilor, încercaţi să aveţi o dietă bazată pe alimente sănătoase bogate în antioxidanţi astfel încât să-i ajutaţi să funcţioneze şi să proceseze mai bine.

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
sănătate rinichi simptome probleme cu rinichii