MENIU

Agresorul i-a trimis un mesaj telefonic în care și-a cerut scuze pentru viol

Un doctorand de la Universitatea Oxford a fost eliberat după ce procurorii nu au putut fi capabili să dea un verdict în cazul acestuia. Este a doua oară când cazul lui nu este soldat cu o clarificare legală, după acuzația de viol venită din partea unei femei.

Sherman Ip, în vârstă de 25 de ani, a fost acuzat că a forțat-o pe femeie i- a scos hainele, după care a a abuzat-o sexual în data de 14 mai 2013.

Cu toate acestea, el a declarat pentru Tribunalul din Southwark Crown că femeia „și-a dat acordul”, iar el a considerat că „totul a decurs normal” atunci când au întreținut relații sexuale în casa părinților ei.

Femeia, a cărei identitate nu a fot dezvăluită, a susținut că a fugit plângând din apartamentul lui Ip după ce acesta a forțat-o pe pat, ia scos hainele și a violat-o.

Jurații au aflat că aceasta îi trimisese presupusului agresor un emsaj privat pe Facebook, spunând că ceea ce sa întâmplat a fost „semi-viol” și a făcut presiuni asupra lui în octombrie 2014; acesta i-a răspuns printr-un mesaj telefonic în care îi transmite: „Îmi pare rău că te-am violat”.

Ulterior, Ip le-a spus juraților că și-a cerut scuze pentru că „am vrut să mă împac cu ea și aș face orice pentru asta.”

Acesta a declarat că relația lor a fost consensuală, iar tânăra a devenit geloasă după ce acesta i-a povestit că mai are o relație paralelă.

Organele legii susțin că este incert dacă se va recurge la o a treia încercare de a soluționa cazul.

Mai multe articole despre:
viol mesaj telefonic Southwark Crown Sherman Ip