MENIU

Aglomerație și cozi uriașe pe aeroportul Otopeni, în plină pandemie - Care este motivul? Explicațiile autorităților

Aglomerație și cozi uriașe pe aeroportul Otopeni, în plină pandemie - Explicațiile autorităților

Au fost cozi uriașe, luni, pe Aeroportul Otopeni. Mii de oameni au stat cu orele la rând pentru verificarea documentelor, înainte de a părăsi țara. Oficialii aeroportului spun că aglomerația de la punctele de îmbarcare este una normală pentru această perioadă a anului. Motivul? Mulți români pleacă în vacanțe peste hotare la sfârșitul verii. 

„Sigur ca dureaza mai mult pentru că am fost deja informați pe email de compania aeriana. Sunt pregătită pentru asta pentru că și anul trecut, adica tot anul, așa s-a intâmplat”, mărturisește o pasageră care așteaptă pe aeroportul Otopeni.

Cum nu au avut de ales, oamenii s-au înarmat cu răbdare, atât de necesară în timpul petrecut la rând.

Reprezentantii aeroportului spun că de vină pentru această aglomerație ar fi numărul mare de zboruri intr-un interval foarte scurt de timp. Un alt motiv al cozilor uriașe ar fi că toți pasagerii sunt nevoiti sa stea la rând pentru a le fi verificate documentele medicale.

„Așa se pare, că dureaza prea mult. Trebuie acționat putin mai intensiv ca sa scape oamenii cat mai repede, pentru că, cine calatoreste, vrea sa scape cat mai repede, se grabeste”, mai spune un alt pasager care stă la coadă. 

Un număr de 30.000 de oameni tranzitează zilnic aeroportul Otopeni.

Purtătorul de cuvânt al CN Aeroporturi București, Valentin Ionescu, spune că „fiind o luna de vară, e normal sa fie ceva mai aglomerat. Din cauza pandemiei de COVID, trebuie verificate mai multe documente la check-in, implica si un timp mai mare care trebuie alocat fiecarui pasager in parte”, într-o declarație pentru Realitatea PLUS.

Luni nu a fost lejer nici la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria. Românii care se întorc din vacanță stau cu orele la cozi infernale.