MENIU

Agentul din Caracal demis s-a destăinuit: "Am fost dat afară din cauza lui Remus Rădoi"

Poliția Olt a anunțat demiterea lui Dan Dumitrescu, agent de poliție în Caracal, al cărui nume a apărut într-un dosar în care procurorii DIICOT fac cercetări pentru cămătărie și șantaj. În cadrul cercetărilor, în aprilie a avut loc și o percheziție la locuința lui Dumitrescu.

Dan Dumitrescu a declarat conform libertatea.ro că nu percheziția făcută de procurori la locuința sa a fost motivul demiterii sale, pentru că de atunci au trecut patru luni și în toată această perioadă el a rămas în funcție.

Cercetarea disciplinară a început, susține Dumitrescu, după ce Remus Rădoi, zis "Codiță", cel căruia Nicolae Alexe, fost adjunct al șefului IPJ Olt, i-a cerut ajutorul în căutarea Alexandrei Măceșanu, a spus despre el la televiziuni că este prieten cu interlopii.

- Superiorii dumneavoastră v-au comunicat motivul demiterii?
- Mi-au spus că stric imaginea Poliției, după ce Remus Rădoi a ieșit la televiziuni cu acuzații împotriva mea. Am fost dat afară din cauza vorbelor lui, din cauza unor aspecte de care s-a vorbit în presă.

– Numele dumneavoastră apare și într-un dosar DIICOT.
– În acel dosar am calitatea de martor. Nu știu de ce a fost făcută percheziție și în locuința mea, dar, în urma percheziției, am fost încadrat la categoria de martor. Așa scrie în concluzia preliminară a anchetei.

– Și superiorii dumneavoastră nu aveau o problemă că ați fost percheziționat de DIICOT?
– Nu aveau, până acum. Au trecut patru luni și nimic. De când a zis Remus Rădoi despre mine că sunt prieten cu interlopii, șefii mei au decis că trebuie să merg la Comisia de Disciplină.

Citește mai multe aici!

Mai multe articole despre:
Remus Rădoi