MENIU

Află trucul prin care îţi faci plinul de energie pentru toată ziua în doar 90 de secunde

Dacă te chinui să te trezeşti dimineţa şi ai nevoie de o doză dublă de espresso pentru a-ţi intra în ritm, află că există un truc mult mai simplu, sănătos şi eficient, care face minuni.

Dacă vei considera că un duş fierbinte făcut dimineaţa te pregăteşte pentru întreaga zi, mai gândeşte-te o dată.

Duşul cald are rolul de a te relaxa, ceea ce ne determină să ne dorim să ne continuăm somnul. Experţii au descoperit că momentul în care ieşim de sub duşul cald şi suntem învăluiţi de aerul răcoros, diferenţa de temperatură ne induce o stare de detaşare mentală.  

De aceea, ar trebui să alternăm câte 30 de secunde duşul cu apă rece, apoi cu apă caldă şi din nou, cu apă şi mai rece. La început poate fi mai neplăcut, de aceea este nevoie de câteva sesiuni de pregătire, până ne obişnuim, însă această alternare de temperatură influenţează circulaţia, întăreşte imunitatea şi ne stimulează corpul şi mintea, avâd un efect antidepresiv prin transmiterea de impulsuri electrice în creier.

De asemenea, se pare că reduce şi stresul, deoarece ne fortifică şi creşte nivelul de tolerare a schimbărilor de mediu, ba chiar ajută şi la arderea grăsimilor într-un mod mai eficient.