MENIU

Ce tipuri de dureri NU trebuie să mai ignori

Dureri de cap pentru mediul de afaceri

Dacă prezinți dureri în fiecare dimineață, trebuie să ai grijă pentru că poate fi un semnal de avertizare. Află care sunt cele patru tipuri de dureri pe care nu trebuie să le ignori!

Dacă simţi o durere apăsătoare în partea stângă a maxilarului, nu trebuie să o ignori. În cazul în care durerea este amplificată odată cu mişcarea maxilarului, ar trebui să faci un control, dar nu te îngrijora prea tare. Şi mestecatul gumei poate să provoace mici dureri. Pe de altă parte, dacă ai dureri în fiecare dimineaţă, trebuie să ai grijă pentru că poate fi un semnal de avertizare. În acestă perioadă a zilei, densitatea sângelui este mai mare, ceea ce provoacă o creştere a tensiuni şi, odată cu asta, riscul unui atac de cord este mai mare. De asemenea, dacă durerea persistă pe partea stângă, iar pe lângă asta simţi o senzaţie similară la nivelul braţului stâng şi al pieptului, du-te imediat la un medic.

De cele mai multe ori, durerea pornește din interiorul gambei şi poate semăna cu o simplă crampă sau un cârcel. Zona devine inflamată şi se înroşeşte odată cu apariţia venelor varicoase. Acest tip de durere este un semn de tromboză venoasă profundă, provocată de un cheag de sânge apărut la nivelul venelor de pe picior. Dacă cheagul se depleasează, poate provoca un embolism, blocând circulaţia sângelui către creier, inimă sau plămâni.

Medicii spun că una din patru femei din Statele Unite suferă de calculi biliari, iar durerile de stomac și cele abdominale pot fi un indicator clar al acestei afecţiuni. Cel mai des întâlnit simptom este durerea apărută în partea dreaptă, deasupra cutiei toracice. Durerea se poate duce, mai apoi, către spate sau umăr şi, de cele mai multe ori, nu dispare nici dacă te mişti.

Când simţi astfel de dureri la un interval de 20-30 de minute, după ce ai mâncat ceva mai gras, este nevoie să apelezi la ajutorul unui medic.

Potrivit doctorulzilei.ro, un simptom des întâlnit este cazul circulației proaste, care face ca mâinile sau picioarele să-ți amorţească. De asemenea, această senzaţie supărătoare poate fi indicatorul unui nerv afectat sau chiar al unuia distrus.

De cele mai multe ori, frunicăturile trec imediat după ce ne mişcăm, însă, dacă durerea persistă şi, în plus, sesizezi scăderea forţei musculare, poate fi vorba de o afecţiune neurologică serioasă. Cel mai indicat este să mergi la doctor.