MENIU

Află cum te afectează medicamentele pe care le iei zilnic!

<p>Proiectul de lege care interzice publicitatea medicamentelor, respins &icirc;n Comisie de Sănătate</p>

Medicamentele te pot ajută în multe situaţii să faci faţă simptomelor de boală şi disconfortului pe care acestea îl provoacă, însă, în majoritatea cazurilor în care sunt administrate, nu rezolva cauza problemei de sănătate pentru care au fost prescrise, ci reduc doar manifestările bolii. În afară acestui fapt, de multe ori medicamentele pot provoca efecte secundare. Acestea sunt în general minore, de aceea se întâmplă să nu ne dăm seama că le avem, chiar dacă ele apar. Şi totuşi, la unele persoane, efectele secundare ajung să cântărească mai greu decât beneficiile şi alinarea oferite de medicamentul luat.

Principala problema când vine vorba de medicamente şi efectele lor nefaste asupra organismului este aceea că pastilele te privează de nutrienţii asimilaţi prin alimentaţie şi împiedică absorbirea lor în corp. În consecinţă, ajungi să te simţi mai rău, pentru că vitaminele şi mineralele esenţiale nu mai ajung acolo unde trebuie, şi poţi chiar să te îmbolnăveşti de altceva, din cauza carenţelor nutritive care apar. Aşa că eşti nevoit să iei noi medicamente, care, la rândul lor, pot contribui la slăbirea organismului. Atunci când nu beneficiezi de aportul necesar de nutrienţi, se declanşează o întreagă „cascadă“ de simptome neplăcute, care nu vor apărea întotdeauna imediat, ci se pot manifestă chiar şi la câteva luni sau chiar ani de la administrarea medicamentului responsabil pentru aceste probleme.

În mod natural, primul lucru la care te gândeşti este să-ţi schimbi alimentaţia, astfel încât să reintroduci în organism vitaminele şi mineralele pierdute în urmă tratamentului medicamentos. În esenţă, ideea este una bună. Totuşi, medicii avertizează că, deşi avem mare grijă la ce mâncăm şi consumăm fructe şi legume proaspete de mai multe ori pe zi, reuşim să asimilăm prin alimentaţie doar o parte din nutrienţii de care avem nevoie. Iar atunci când organismul îşi epuizează rapid rezervele sub acţiunea medicamentelor, chiar dacă ne hrănim sănătos, singură soluţie pentru a contrabalansa pierderile de nutrienţi o reprezintă suplimentele alimentare.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.