MENIU

Afacere ilegală cu dezmembrări auto în Brașov: zeci de mașini scoase din uz, găsite pe un câmp

Afacere ilegală cu dezmembrari auto în Brașov: 57 de mașini scoase din uz au fost descoperite pe un teren.

O acțiune comună a poliției și a Gărzii de Mediu Brașov a scos la iveală o afacere ilegală de dezmembrare a autovehiculelor, în orașul Zărnești. Pe un teren deținut de un bărbat de 48 de ani, au fost identificate 57 de mașini scoase din uz, aflate în diferite stadii de dezmembrare.

Verificările făcute pe 2 octombrie au arătat că bărbatul nu deținea autorizațiile necesare pentru desfășurarea acestei activități și ar fi vândut piesele auto second-hand fără a declara veniturile la stat, scrie presa locală.

„Astfel, în cadrul verificărilor efectuate, în orașul Zărnești, din județul Brașov, pe un teren deținut de o persoană fizică, au fost identificate 57 de autovehicule, în stare de nefuncționare, scoase din uz și aflate în diferite stadii de dezmembrare.

Verificările efectuate de polițiști la fața locului, cu privire la proveniența autovehiculelor și activitatea persoanei fizice, au arătat că aceasta nu ar deține vreo formă de organizare juridică și nici alte autorizații sau avize pentru dezmembrarea de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au mai stabilit că autovehiculele ar fi fost achiziționate de la diferite persoane fizice, iar deținătorul acestora, un bărbat, de 48 de ani, din orașul Zărnești, ar derula activități neautorizate de dezmembrare a autovehiculelor, urmate de vânzarea pieselor second-hand, fără a declara către organele fiscale veniturile obținute din aceste activități”, a transmis IPJ Braşov.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală și au aplicat sancțiuni contravenționale de 7.000 de lei.

Mai multe articole despre:
dezmembrari auto dezmembrari auto brasov