MENIU

Afacere cu diplome false de BAC, în Timișoara. Cat plăteau clienții ca să poată deveni studenți

Un bărbat și o femeie au fost reținuți după ce ar fi falsificat diplome de bacalaureat pe care le-ar fi vândut cu 2.000 de euro bucata. Documentele erau folosite mai apoi pentru înscrierea la Facultatea de Informatica din cadrul Universității Tibiscus, din Timisoara, susțin surse din rândul anchetatorilor, arată presa locală.Polițiștii au făcut șapte percheziții domiciliare și una la universitatea privată din Timișoara.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat vineri șapte percheziții domiciliare, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

De asemenea, a fost efectuată o percheziție domiciliară la sediul unei instituții private de învățământ universitar din municipiul Timișoara.

“În urma investigațiilor efectuate, a reieșit că mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obținerea de diplome de bacalaureat contrafăcute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de învățământ.În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și telefoane mobile”, anunță IPJ Timiș.