MENIU

Aeroporturile Capitalei, trafic record de pasageri în 2017

Aeroporturile Capitalei, trafic record de pasageri în 2017

Cele două aeroporturi ale Capitalei au consemnat anul trecut un număr record de pasageri, respectiv 12,84 milioane, cu 16,8% mai mulţi decât în 2016, depăşind astfel media europeană, se arată într-un comunicat de presă.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat în anul 2017, pe cele două aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu, un număr record de pasageri:  12,84 milioane, cu 16, 8% mai mult decât în 2016, depășind  media europeană.

Dezvoltarea traficului aerian de pasageri s-a manifestat și printr-o creștere a mişcărilor de aeronave, pe aeroporturile Bucureștiului înregistrându-se, anul trecut, 130.000 de aterizări și decolări, cu  7, 7 %  mai mult față de anul precedent.

”Rezultatele pe care le-am obținut în  anul 2017, atât din punct de vedere al creșterii traficului aerian, cât și  din punct de vedere al îmbunătățirii parametrilor financiari ai CNAB, sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, orientate către atragerea de noi companii aeriene, extinderea numărului de rute operate de la Bucureşti, creşterea frecvenţelor de operare pe rutele existente și, nu în ultimul rând, către optimizarea calității și siguranței infrastructurii aeroportuare”,  a precizat Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în anul 2017, venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult faţă de 2016, și un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult față de anul precedent.

Mai multe articole despre:
aeroport Bucureşti Otopeni aeroportul Otopeni