MENIU

Adrian Wiener: Valul 5 va fi o DRAMĂ. În PSD există un curent AUR, se tem de votul propriilor membri pe certificatul COVID

Adrian Wiener, deputat USR și medic Foto: Facebook.com

Medicul Adrian Wiener avertizează că noul val din România va fi o dramă, iar o principală cauză o constituie vaccinarea scăzută și lipsa măsurilor. Deputatul USR declară că noua coaliție PSD-PNL-UDMR tergiversează introducerea certificatului COVID la locul de muncă, pentru că se tem de protestele organizate de AUR.

 

„Categoric se tem și de votul propriilor membri. Una din temerile PSD-ului, de exemplu, este faptul că la un vot în Parlament pe această lege, o mare parte a deputaților PSD o să se abțină sau o să voteze chiar împotrivă. De aceea probabil își doreau asumarea răspunderii Guvernului pe această lege. Există chiar în interiorul partidului un curent de tip AUR, care se pliază pe o dorință de moment a unei majorități, un lucru care contravine binelui comun”, a declarat Wiener, joi, la RFI România.

Adrian Wiener, medic, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate, avertizează că vallul 5 va fi o dramă în România, pentru că este o problemă cu „populația vulnerabilă enormă, care nu este acoperită suficient de rata de vaccinare”.

„Avem o populație vulnerabilă enormă, vulnerabilă și la infectare, datorită aderenței din ce în ce mai mici la măsurile de prevenție, din păcate, dar vulnerabilă și la spitalizare, datorită ratei foarte mici de acoperire vaccinală. Din păcate, din nou vor fi decese evitabile foarte multe și practic și acest val cinci va fi o dramă, care va trebui să fie gestionată până la urmă de fiecare unitate sanitară în parte. (...)

Stimularea ratei de vaccinare nu mai poate fi făcută sau s-a atins maximul care se poate obține prin promovare, informare, prin măsurile pozitive. Toate țările până la urmă au recurs la restricții impuse persoanelor nevaccinate, pentru a stimula această rată de vaccinare. România este la coada UE din acest punct de vedere și mai ales la rata de vaccinare sau de acoperire a populației vulnerabile (...). În alte țări din UE, populația vulnerabilă este acoperită în proporție de 80%-90%. Aceste persoane nu vor fi stimulate în nici un fel de introducerea certificatului verde la locul de muncă, în mare majoritate sunt pensionari și nici de limitarea mobilității, prin solicitarea certificatului verde, ei fiind persoane care circulă mai puțin. Aici avem o mare problemă”, a mai spus Adrian Wiener la RFI România.