MENIU

Previziuni sumbre pentru turism. Adrian Voican: Singura soluție pentru a depăși această catastrofă este să ne dăm mână cu mână

turism

Viitorul nu sună deloc bine pentru turism! În trei luni, 50% din agențiile de turism pot fi închise, iar până la toamnă circa 90% vor fi în această situație ca urmare a pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga planetă, informează Realitatea PLUS. 

De altfel, ministrul Economiei a făcut un apel la români să nu mai ceară returnarea banilor pentru vacanțele anulate pentru că agențiile de turism nu vor putea face față.

"În acest moment, cea mai afectată industrie este turismul. Atunci când dai ordin să nu plece, să călătorească nimeni -  e clar că ai paralizat turismul. Suntem ca o mașină care urca o pantă și i s-au oprit motoarele și acum alunecă la vale", a declarat astăzi Adrian Voican, vicepreședintele Federației Asociațiilor de promovare Turistică din România, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS. 

Potrivit lui Adrian Voican, "singura soluție pentru a depăși această catastrofă este să ne dăm mână cu mână". El a subliniat că dacă o singură industrie suportă singură efectele pandemiei de COVID-19, atunci ea este distrusă.

"Statul român trebuie să intervină și să îi despăgubească pe turiștii păgubiți", a mai spus Voican, precizând că suma pentru vacanțele sistate s-ar ridica la 50-100 mil euro. 

Mai multe articole despre:
turism efecte coronavirus industrii afectate