MENIU

Adrian Sobaru, REŢINUT pentru 24 de ore DE POLIŢIE, după ce A INTRAT CU MAŞINA în gardul GUVERNULUI

ADRIAN SOBARU a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, după ce a fost audiat 7 ore la secția 1 din Capitală. Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului în 2010, a intrat cu maşina în bariera de la intrarea în clădirea Guvernului. După impact, Sobaru a rămas la volanul maşinii şi a gonit zeci de metri prin curtea Guvernului, înainte să fie oprit de jandarmi.

La ora 14 şi 20 de minute, Adrian Sobaru a intrat în forţă, dinspre Piaţa Victoriei, în bariera de la una dintre cele două porţi centrale ale curţii Guvernului - folosită de obicei de demnitari la ieşire. Jandarmii care păzesc obiectivul l-au imobilizat. Potrivit martorilor, Sobaru a opus rezistenţă şi le-a strigat: ,,Vă place cum arată ţara asta?". Unul dintre paznici a povestit că bărbatul mirosea a combustibil.

Jandarmii îl scot pe Adrian Sobaru din curtea Guvernului şi îl conduc la audieri.

Adrian Sobaru este cercetat de Poliţie pentru distrugere, dar si pentru pătrunderea neautorizata in incinta unui obiectiv de importanţă deosebită. Dacă se dovedeşte că mirosul de combustibil de pe hainele lui si din masina cu care a pătruns în incinta guvernului au legatura cu intentia de a provoca un incendiu chiar în curtea guvernului, atunci încadrarea juridica s-ar putea să fie pentru infracţiuni mult mai grave.

În paralel la Guvern, anchetatorii au început să strângă probe. Maşina lui Adrian Sobaru, de tip Dacia Break, este preluată de autorităţi.

 

În 2010, Sobaru s-a aruncat de la balcon, în Parlament, în semn de protest faţă de Guvern.

La şedinţa comună a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Mai multe articole despre:
guvern grad Adrian Sobaru