MENIU

Adrian Sârbu, în arest la domiciliu. Motivarea magistraţilor de la Curtea de Apel

Adrian Sârbu

Adrian Sârbu, în arest la domiciliu pentru că nu are antecedente penale. Asta susţin magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti în motivarea prin care au decis că omul de afaceri poate să părăsească arestul Poliţiei. Judecătorii mai spun că menţinerea lui Sârbu după gratii nu împiedică finalizarea dosarului în care acesta este urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

După ce au evaluat conduita mogulului Adrian Sârbu, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că inculpatul poate sta în arest la domiciliu, măsura fiind suficientă pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal.

Totodată judecătorii apreciază că nu există indicii care să arate că omul de afaceri ar putea avea un comportament negativ. La baza deciziei de a-l plasa pe Adrian Sârbu în arest la domiciliu a stat şi faptul că acesta nu are antecedente penale, este o persoană matură, instruită şi provine dintr-o familie organizată.

În motivarea Curţii de Apel Bucureşti se mai arată că nu este necesar ca Adrian Sârbu să stea după gratii pentru ca procurorii să poată finaliza urmărirea penală în cazul său. Asta şi pentru că, la dosar mai trebuie anexată doar o expertiză financiar-contabilă.

Adrian Sârbu a fost arestat preventiv la începutul lunii februarie. El este acuzat de instigare la evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul adus statului în acest caz se ridică la aproximativ cinci milioane de euro.

Mai multe articole despre:
arest Curtea de Apel Adrian Sârbu