MENIU

Adrian Oros: ”34.647 de fermieri, care deţin 1,168 de milioane de hectare, au înregistrat pierderi din cauza SECETEI EXTREME”. Când vor fi acordate despăgubirile

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat, joi, că 34.647 de fermieri, care deţin 1,168 de milioane de hectare cu culturi înfiinţate în toamna anului trecut, au înregistrat pierderi din cauza secetei extreme.

 "S-a finalizat sinteza rapoartelor operate de cei care au activat în comisiile pentru situaţii de urgenţă şi astăzi putem să avem o cifră oficială. Au fost afectaţi un număr de 34.647 de fermieri, suprafaţa afectată este de 1.168.000 hectare cu culturi înfiinţate în toamna anului trecut. S-a definitivat la nivelul ministerului proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea acestei scheme de ajutor şi a fost pre-notificat la Comisia Europeană.

Au fost luate în considerare prevederile orientărilor UE privind ajutoarele de stat în sectorul agricol şi forestier şi în zone rurale şi aşteptăm ca să fie prinse în rectificarea de buget şi să facem plăţile la începutul lunii septembrie", a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, joi, într-o conferinţă de presă.

Mai multe articole despre:
adrian oros seceta