MENIU

Adrian Năstase sare la beregata lui Traian Băsescu. De ce crede că fostul președinte își va recupera privilegiile, deși are verdict de colaborare cu Securitatea?

Nastase sugerează că Băsescu are oameni care trebuie să-i întoarcă anumite servicii

Adrian Năstase aruncă bomba. Fostul premier sugerează că Traian Băsescu își va recupera beneficiile de fost președinte, chiar dacă a colaborat cu Securitatea.  Motivul, sugerează Năstase, ar fi veriga slabă Livia Stanciu și modul în care aceasta ar fi devenit președinte al ICCJ, în vremea mandatului lui Băsescu.  

"Va aduceți aminte cum a fost numită judecătoarea Livia Stanciu președintă a Înaltei Curți de Casație si Justiție. In urma „cafelei” pe care a băut-o la Cotroceni, Băsescu a numit-o la conducerea ICCJ pentru a se ocupa de dosarele care veneau pe cunoscutul „coridor”. Ulterior, împreună cu Ionuț Matei, desemnat vicepreședinte al ICCJ, tot de Băsescu.

Felul in care au judecat, pe „probe indirecte”, pe „raționamente logico-juridice” sunt de notorietate. Multe dintre aceste dosare au fost alcătuite pe baza unor protocoale încheiate cu SRI si pe baza unor comandamente politice venite de la Băsescu.

Acum, Băsescu așteaptă o decizie a Curții Constituționale in legătură cu constituționalitatea legii care interzice beneficiile legii referitoare la foștii președinți daca aceștia au fost declarați colaboratori ai Securității (legea inițială – care acorda beneficiile – fusese inițiată si adoptata in timpul mandatului meu de premier!)

Întrebare: Va reuși oare Livia Stanciu care o obținut din partea „sistemului”, in 2016, un post de judecător la Curtea Constituționala – să-i întoarcă „serviciul” lui Băsescu si să-i redea beneficiile din lege, arătând că românii „știu să-si prețuiască foștii președinți”?" a scris Adrian Năstase pe blogul său.

 
Mai multe articole despre:
adrian nastase basescu securitate livia stanciu iccj ccr