MENIU

Adrian Marțian, tatăl celor 3 copii din Hunedoara dați dispăruți în urmă cu 4 zile, a fost REȚINUT. Val de acuzațiile pe numele său

Adrian Marțian, tatăl celor 3 copii din Hunedoara dați dispăruți în urmă cu 4 zile, a fost REȚINUT/ Captură video

Adrian Marțian, controversatul om de afaceri din Hunedoara, care a fost depistat în Serbia împreună cu cei trei copii ai săi, dați dispăruți de mai multe zile, a fost reținut vineri după-amiază. Deciza vine la finalul unor runde maraton de audieri ce au avut loc la sediul IPJ Hunedoara. Cei trei copii, împreună cu Adrian Marțian au ajuns în țară vineri dimineață. Minorii au fost preluați de angajatii de la Protecția Copilului de îndată ce au ajuns în țară. Surse citate de Realitatea PLUS au declarat că Adrian Marțian este suspectat că și-a răpit proprii copii și că a trecut împreună cu ei granița ilegal, motiv pentru care procurorii ar fi cerut arestarea sa în lipsă. Culmea este că minorii au fost dați dispăruți în urmă cu câteva zile chiar de tatăl lor.

"În urmă cu puțin timp, ca urmare a probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, bărbatul de 54 de ani, din Simeria, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat", transmite poliția.

Potrivit sursei citate, afaceristul a fost dus la Centrul de Reținere și arestare Preventivă Deva și urmează a fi prezentat magistraților, în vederea luării măsurilor legale. 

Totodată, față de cei 3 minori a fost instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgență, în cadrul unei unități din subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara. Poliţiştii și procurorii continuă cercetările în acest caz și colaborează cu autoritățile pentru protecția minorilor și pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale. 

Noi detalii în cazul celor 3 copii dispăruți ai afaceristului Adrian Marțian. Bărbatul ar vrea să-i ducă în Rusia

Vă reamintim faptul că cei 3 copii, de 7, 9 și 11 ani, precum și tatăl acestora, un bărbat de 54 de ani, din Simeria, au fost preluați în aceastp dimineață de o echipă mixtă, formată din polițiști și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Hunedoara, de la punctul de trecere a frontierei România-Serbia Porțile de Fier 1. 

Intervenția a avut loc ca urmare a cooperării polițienesti internaționale dintre autoritățile judiciare din România și cele din Serbia.