Adolescent de 14 ani, arestat preventiv după ce a mușcat și bătut o persoană, pe care apoi a tâlhărit-o! Tânărul era sub influența DROGURILOR
Faptul că tot mai mulți adolescenți din România cad pradă consumului de droguri este o realitate pe care nu o putem contesta. Zi de zi ies, practic, la iveală informații care relevă cât de gravă este această problemă și la ce riscuri se expun atât pe consumatorii, cât și oamenii obișnuiți, care devin victimele acestora. Cel mai recent caz s-a petrecut în jduețul Brașov, acolo unde un adolescent de 14 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a mușcat și bătut o persoană, pe care mai apoi a tâlhărit-o. Din câte se pare, adolescentul se afla sub influența drogurilor atunci când a comis agresiunea, relatează realitateadebrasov.net.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov dă următorul comunicat de presă:
"S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – 234 alin. (1) lit. d) și e) C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a) și d) C.pen., situația de fapt fiind următoarea:
La data de 21.02.2023, o persoană de sex masculin, un minor cu vârsta sub 14 ani, precum și o altă persoană majoră, au agresat-o fizic prin loviri repetate și mușcături pe persoana vătămată în timp ce se aflau într-un autoturism parcat pe raza localității Sânpetru, pe fondul unor discuții contradictorii legate de vânzarea de cannabis. Acesteia i-au fost sustrase suma de 5000 euro, carduri bancare, precum și acte personale.
La data de 23 februarie 2023, Judecătoria Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.
Actele de urmărire penală au fost realizate de Secția 1 Poliție Rurală Feldioara, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.
Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție".