MENIU

Admiterea la liceu 2024. Ultimii pași pentru absolvenții de clasa a VIII-a: miercuri are loc repartizarea computerizată

Admiterea la liceu 2024. Ultimii pași pentru absolvenții de clasa a VIII-a: miercuri are loc repartizarea computerizată / Foto: Inquam Photos, Bogdan Danescu

Încă puțin și absolvenții de clasa a VIII-a vor putea răsufla ușurați. Asta deorece doar o zi ne mai desparte până la repartizarea computerizată. Conform calendarul aprobat de Ministerul Educației, acest lucru se va întâmpla miercuri, 24 iulie. Acest proces marchează, practic, etapa finală din admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025. Rezultatele repartizării vor fi publicate pe site-ul oficial admitere.edu.ro și vor fi afișate și în unitățile de învățământ gimnazial.

În perioada 11-22 iulie 2024, elevii și părinții lor au completat fișele de înscriere, specificând opțiunile pentru liceu. Aceste opțiuni au fost utilizate în procesul de repartizare pentru a aloca locuri în liceele preferate de elevi, în funcție de media obținută la Evaluarea Națională și de numărul de locuri disponibile.

Evaluare Națională 2024. Au fost afișate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor. Pașii pe care îi mai au de parcurs elevii înainte de a răsufla ușurați

Calendarul admiterii la liceu 2024

24 iulie 2024: Se va desfășura repartizarea computerizată a candidaților. Rezultatele repartizării vor fi publicate pe admitere.edu.ro și afișate în unitățile de învățământ gimnazial, unde vor fi disponibile și listele cu locurile neocupate în liceele din Constanța și din județ.
 
25 – 30 iulie 2024: Candidații trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați. Fiecare liceu va publica programul de lucru pentru primirea dosarelor, iar elevii trebuie să respecte aceste termene pentru a-și confirma locul.

Dezastru la Evaluarea Națională - cel mai mic număr de medii de 10 din istoria examenului. Numărul celor care au luat peste 5 a scăzut, în comparație cu anii anteriori

30 iulie 2024: Unitățile de învățământ liceal vor raporta locurile rămase libere după ce candidații admiși nu s-au înscris în această etapă de admitere.
 
31 iulie – 2 august 2024: Comisia de admitere județeană/a municipiului București va soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Evaluarea națională 2024. Cum se completează fișa de admitere la liceu. Criterii de departajare între elevi

A doua etapă de admitere va începe pe 2 august 2024. În această etapă, vor fi afișate locurile rămase libere, iar candidații din seria curentă, precum și cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începutul anului școlar 2024-2025, vor avea oportunitatea de a se înscrie în liceele cu locuri disponibile.