MENIU

ADMITERE FACULTATE 2014. Veşti proaste pentru viitorii studenţi: ADIO, ADMITERE PE BAZĂ DE DOSARE

Facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vor organiza examene de admitere

Adio, admitere doar pe baza concursului de dosare. Facultăţile clujene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vor organiza examene serioase pentru un loc de student la admiterea din vară. Această rigurozitate vine după ce mai multe companii de talie internaţională, cum este gigantul Porsche, s-au arătat interesate de cooptarea de studenţi de la facultăţile clujene.

Facultăţile de Matematică, de Fizică sau de Psihologie sunt doar câteva dintre instituţiile care îşi selectează riguros viitorii studenţi. Aşa că organizează examene scrise, iar media de bacalaureat contează foarte puţin sau chiar deloc.

"La 14 facultăţi dăm probe scris de concurs, probe scrise sau orale, probe acolo unde e cazul vocaţionale, iar la celelate facultăţi şi secţii se vor presupune elaborarea de eseuri şi se va ţine seama în calsificare propriu zisa", a spus rectorul universităţii Babeş-Bolyai Ioan Aurel Pop.

Bătălia pentru un loc bugetat în cadrul facultăţilor va fi destul de strânsă, spun reprezentanţii universităţii clujene, deoarece numărul nu va creşte faţă de anul trecut. În plus, pe aceleaşi locuri bugetate se pot înscrie şi studenţii străini din ţările membre UE.

"Noi am cerut de la ministeru un număr aproape identic cu cel de anul trecut, însemnând în jur de 10.000 de locuri, dintre care sperăm să avem în jur de 4.500 -5.000 de locuri bugetate. Locuri in regim de taxă, restul, în jur de 5.000", a spus prorectorul UBB, Ana Soos.

Ideea unei admiteri exigente pare să fie pe placul tinerilor, care cred că astfel se poate face o mai bună selecţie a viitorilor studenţi.

Admiterea de vară va începe în luna iulie, iar taxele de şcolarizare vor rămâne, cel mai probabil, la fel ca anul trecut, spune rectorul Universităţii Babeş-Bolyai.