MENIU

ADMITERE FACULTATE 2014. Facultăţile la care NICIUN STUDENT NU VA PLĂTI TAXĂ DE ŞCOLARIZARE

La Contabilitate şi Informatică de Gestiune s-au înscris doar 16 candidaţi

Universităţile şi-au deschis porţile pentru viitorii studenţi, dar la unele specializări, candidaţii nu se prea înghesuie. Sunt facultăţi unde s-au înscris mai puţini absolvenţi de liceu decât numărul locurilor scoase la concurs. Este clar, la aceste specializări niciun viitor student nu va plăti taxă.

La Academia de Studii Economice, la Facultatea de Marketing cu predare în limba engleză, s-au înscris 42 de candidaţi.

La concurs au fost scoase însă 48 de locuri la buget şi 47 cu taxă. Asta înseamnă că toţi candidaţii vor intra fără nicio problemă la buget.

Tot la ASE, nu vor fi ocupate locurile la Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi servicii. Aici s-au înscris 20 de candidaţi pe 50 de locuri. La Contabilitate şi informatică de gestiune cu predare în limba engleză au fost depuse doar 16 dosare. Asta deşi universitatea oferea 45 de locuri la buget şi 75 la taxă. 

Nici Universitatea Politehnică nu şi-a acoperit toate locurile. Ştiinţa şi Ingineria Materialelor a atras doar 210 candidaţi, Energetica doar 295, iar Ingineria în limbi străine doar 149.

La polul opus se află facultăţi unde zeci de candidaţi se bat pe un loc. De exemplu, la Facultatea de Administraţie şi Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor, sunt 23 de candidaţi pe loc. Căutată este şi Facultatea de Geografie. La Hidrologie şi Meteorolgie sunt 18 candidaţi pe un loc, iar la Informatică Economică de la ASE, opt candidaţi pe loc.