MENIU

Adio, picioare umflate! Iată cel mai puternic leac pentru această afecțiune

Umflarea picioarelor, sau edemul, poate avea numeroase cauze precum sedentarismul, excesul de sare, sindromul premenstrual, circulația deficitară, sarcina sau efecte secundare ale unor medicamente. Edemul periferic poate fi simptomul bolilor de rinichi, de ficat sau de inimă, așa că e indicat să mergi la medic.

În ultima perioadă, tot mai multe persoane de diferite vârste, atât bărbaţi, cât, mai ales, femei, acuză simptome agravante de inflamare a picioarelor, îndeosebi la nivelul gleznelor şi al gambelor. Umflarea ușoară a picioarelor poate fi normală pentru persoanele care petrec mult timp în picioare sau pe scaun, sau în timpul sarcinii, însă umflarea cronică a gleznelor și a picioarelor (edem periferic) este o problemă serioasă de sănătate.

Pentru persoanele care au probleme, ocazional, cu umflarea picioarelor există remedii naturiste care pot fi foarte folositoare. Cel mai bun excercițiu este să stai pe o canapea cu picioarele mai sus decât inima.

De asemenea, un alt remediu este folosirea pătrunjelului. Acesta este bogat în potasiu și este un diuretic natural, care ajută organismul să elimine lichidele și sarea în exces și îmbunătățește funcția renală.

Potrivit doctorulzilei.ro, un specialist în fitoterapie spune că trebuie să bei cam 4 căni pe zi de ceai de pătrunjel pentru rezultate optime.

Iată modul de preparare:

- Toacă frunzele și rădăcinile de pătrunjel (un sfert de ceașcă);

- Pune peste frunze o ceașcă de apă fiartă;

- Lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute;

- Adaugă miere de albine, lămâie sau ghimbir după gust.