MENIU

ADIO cozi imense: tehnologie de ultraperformantă pe aeroport! Lichidele nu mai trebuie scoase din bagajele de mână

Bandă aeroport/Captură video Youtube

În premieră în România, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, pasagerii nu mai sunt nevoiți să scoată lichidele din bagajul de mână pentru controlul de securitate. Acest lucru este posibil grație unor echipamente achiziționate din fonduri europene care pot analiza conținutul valizelor. 

Călătorii nu vor mai sta la cozi imense pentru verificarea bagajelor. O tehnologie ultraperfomantă le va permite să evite așteptarea și riscul de a pierde zborul.

"Pe Aeroportul Internațional Cluj nu se mai scot lichidele și electronicele mari din bagajele de mână", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul din Cluj este printre puținele de pe continent care beneficiază de o astfel de tehnologie.

"Este o realizare foarte importantă pentru aviația civilă românească, pentru că suntem primul aeroport din România și printre primele din Europa", a mai spus David Ciceo.

Astfel, pasagerii pot trece de controlul de securitate cu lichide aduse de acasă, fie că e vorba de apă, băuturi răcoritoare, alcoolice sau produse cosmetice.

"Nu mai este limitată nici cantitatea la lichide. Este o facilitate foarte importantă pentru pasageri", a arătat oficialul.

Cu toate astea, pasagerii aflați în tranzit trebuie să verifice dacă în aeroportul în care vor ateriza vor fi supuși unui nou control de securitate care ar putea să le pună probleme.